4 formes de tractar una cicatriu

Posted By: Farmacia Júlia Vilardell In: Cosmètica i bellesa On: Comment: 0 Hit: 2292

Les cicatrius són un problema molt present per a moltes persones, i per això avui us portem un article per a descobrir com podem tractar-les i evitar que la seva recuperació s’alenteixi i empitjori.

Les cicatrius són un problema molt present per a moltes persones, i per això avui us portem un article per a descobrir com podem tractar-les i evitar que la seva recuperació s’alenteixi i empitjori.

 

La forma de tractar una cicatriu dependrà de:

-       La causa que va provocar la cicatriu. Si és a causa d’una cremada, sol tenir una extensió més gran que si va ser provocada per un cop o una ferida lleu, ja que solen ser més superficials. Si, pel contrari, la cicatriu està provocada per una incisió quirúrgica, tindrà una major profunditat i una resposta inflamatòria superior.

-       La part del cos on es trobi la cicatriu: la cara en general sol ser la part del cos on més costa cicatritzar, al contrari que les mans, on rarament apareixen cicatrius elevades.

-       La fase en la que es trobi la cicatriu a tractar: si la cicatriu està de color vermell o rosat estem davant d’una cicatriu activa sobre la qual encara hi podem actuar. Una cicatriu blanca és més antiga, i existeixen menys opcions per a actuar sobre ella.

 

Un cop coneixem les diferents situacions davant les que ens podem trobar, anem a veure quines opcions tenim per a tractar-les:

 

1.    Protegeix-la del sol. Aquest hauria de ser el nostre mantra si volem que la nostra cicatriu estigui protegida eficientment. És molt important, durant els dos primers anys de la cicatriu, que evitem el seu contacte amb el sol.

2.    Fer massatges a la zona. Tant si són cicatrius noves com si són antigues, hem de fer un massatge circular pressionant sobre la zona on estava la ferida amb un gel de silicona. En cicatrius recents és recomanable realitzar un massatge cada 24 hores.

3.    Aplicar un desinfectant al moment. Si la cicatriu està causada per una cremada o una petita ferida que no requereix d’atenció mèdica, hem d’intentar aplicar-hi un desinfectant al moment per evitar que la posterior cicatriu sigui pitjor. Per exemple, l’esprai Cristalmina és una solució perfecte ja que al ser en format polvoritzador, evitem el contacte directe i la sensació d’alleugerament serà instantani. 

Related by Tags

    Comments

    Leave your comment